Kettingzagen en snoeizagen

 
Alles oplossingen voor het snoeien, het kappen en het knotten
 
Een compleet aanbod voor elke behoefte van zowel de particuliere
als de professionele gebruiker, van hobbywerkzaamheden tot het zagen van hout voor de open haard, van snoeiwerk tot het kappen van bomen in de bosbouw. Kwaliteit en betrouwbaarheid van de prestaties en eenvoudig gebruik en onderhoud: een serie die ontworpen is door de werkelijke eisen van de gebruiker te bestuderen, en ontwikkeld volgens de meest innovatieve technologische oplossingen.

Leidraad voor de keuze van de kettingzaag of snoeizaag 

De lichte en stille elektrische kettingzagen garanderen een goede hanteerbaarheid, een beperkt ge­luidsniveau en een eenvoudig onderhoud.
Ze zijn bedoeld voor werkzaamheden rond het huis, in de buurt van een stopcontact, en zijn uiterst geschikt voor het zagen van hout voor uw open haard, voor klein snoeiwerk of hobbywerkzaamheden (modellen EF 15 EEF 17 EEF 19 E).
 
De keuze van de kettingzagen die geschikt zijn voor grotere werkzaamheden varieert op grond van het gebruik waarvoor zij bestemd zijn.

PARTICULIER: lichte, praktische machines (van 30 cm³ tot 40 cm³) voor het knotten, voor het zagen van kleine planten en brandhout voor gebruik rondom het huis (modellen MT 4000, 137, 141 S, 141 SP).

LANDBOUW EN PROFESSIONEEL GEBRUIK: veelzijdige machines (meer dan 45 cm³), die krachtig en blijvend betrouwbaar zijn en kunnen worden gebruikt in de land- en bosbouw voor het snoeien, kap­pen van bomen, zagen van hout, en knotten van meer gestructureerde planten en grote bomen (breed gamma modellen, van de kettingzagen voor intensief werk tot de professionele machines en de Heavy Duty klasse).

SNOEIEN: lichte, compacte en gemakkelijke te hanteren machines (van 25-30 cm³), met een handgreep aan de bovenkant, ideaal voor professioneel snoeiwerk en nauwkeurige klussen, zoals het enten of het uitvoeren van ingrepen op zieke of gewonde planten (modellen 125, 132 S).
Voor hoog snoeiwerk, of in alle gevallen van oneffen of hellend terrein, zijn snoeizagen daarentegen de perfecte bondgenoten. Dankzij de uitschuifbare buis kan men tot 5 meter vanaf de grond reiken en dus ook zeer hoge takken bereiken. Er kunnen diverse posities worden ingesteld tussen 0 en 90° (modellen PT 2500, PTX 2500).

Het juiste onderhoud van de kettingzaag

  • Maak de machine schoon na elk gebruik, en verwijder zaagresten uit de kap van de ketting en uit het zaagapparaat.
  • Controleer regelmatig de luchtfilter en de bougie (mo­dellen met benzinemotor) en vervang hen eventueel.
  • Maak het koelcircuit schoon (modellen met benzinemo­tor).
  • Regel het bezine-oliemengsel, met verse brandstof en speciale olie (modellen met benzinemotor).
  • Slijp de ketting en controleer de spanning ervan; als de ketting versleten is, moet deze worden vervangen door een ketting met dezelfde steek.
  • Controleer het zaagblad en vervang dit eventueel als het glijkanaal van de ketting versleten is.
  • Vul de tank bij met smeerolie voor de ketting.
  • Smeer regelmatig het neuswiel dat op de punt van de blad zit.
© 2002-2014 Bemak Benelux NV
Wenenstraat, 7 - 2321 Meer - Tel 0032 (0)3 6850773 - Fax 0032 (0)3 685 0843
| voorwaarden en bepalingen | credits | info@bemakbenelux.be | all right reserved |
XHTML